┤˙ďđ|┤˙ďđ|┤˙ďđ|żŔ┬Đ|┤˙ďđ═°|┤˙ďđ|╬ń║║┤˙ďđ|┤˙ďđ|┤˙ďđ═°||▒▒żę┤˙ďđ|┤˙ďđ|żŔ┬Đ|┤˙ďđ═°|╬ń║║┤˙ďđ|╔ţ█┌┤˙ďđ|┤˙ďđ|żŔ┬Đ|┤˙ďđ
FES Office Romania - Acas─â / Actualitate

Friedrich-Ebert-Stiftung
Reprezentan┼úa în România

Str. Emanoil Porumbaru 21
RO-011421 Bukarest

Tel.: 0040 21 211 09 82/-83
Fax: 0040 21 210 71 91

E-Mail: fes@fes.ro
www.fes.ro

Ne g─âsi┼úi ┼či pe Facebook

 

 

 

Reprezentanta în România

Actualitate/Stiri 

Poten╚Ťialul democratic al mi╚Öc─ârilor sociale emergente în Europa de Sud-Est

FES are pl─âcerea s─â anun╚Ťe lansarea ultimei publica╚Ťii, "Poten╚Ťialul democratic al mi╚Öc─ârilor sociale emergente în Europa de Sud-Est", care examineaz─â poten╚Ťialul mobiliz─ârii societ─â╚Ťii civile în transformarea societ─â╚Ťilor t─ârilor din Balcani ╚Öi sud-estul Europei. Volumul se vrea a fi o interven╚Ťie în timp util în dezbaterea public─â ╚Öi politic─â care determin─â viitorul ╚Öi metodele de guvernan╚Ť─â democratic─â din regiune: http://library.fes.de/pdf-files/bueros/sarajevo/13781.pdf


ANUNT: solicitare de oferta tehnico-financiara pentru realizarea sondajului national Tinerii în România de azi

Fundatia Friedrich Ebert România solicita o oferta tehnico-financiara pentru realizarea sondajului national Tinerii în România de azi. FES este în cautarea unui institut de sondare a opiniei publice care s─â aiba o experienta solida în cercetarea sociologica calitativa si cantitativa.
Termenul de trimitere a ofertei tehnico-financiare este 9 octombrie 2017.
Persoana de contact Victoria Stoiciu, coordonator de program, telefon 021 211 0982, victoria.stoiciu@fes.ro
Caietul de sarcini este disponibil aici: (FES YS SEE ToR Polling Agencies).

ANUNT: solicitare de oferta pentru realizarea studiului national Tinerii în România de azi

Fundatia Friedrich Ebert România solicita o oferta pentru realizarea (analiza de date si redactarea) studiului national Tinerii în România de azi. FES este în cautarea unui institut de cercetare care sa aiba o experienta solida în analiza  sociologica, elaborarea de studii în baza acestor analize ╚Öi formularea de recomand─âri de politici publice plecând de la datele sociologice. 
Termenul de trimitere a ofertei este 9 octombrie 2017.
Persoana de contact Victoria Stoiciu, coordonator de program, telefon 021 211 0982, victoria.stoiciu@fes.ro
Caietul de sarcini este disponibil aici: (FES YS SEE ToR Research Institutes).


Conferin╚Ťa anual─â ”Împreun─â împotriva traficului de persoane”

FES-România împreun─â cu Centrul European pentru Educa╚Ťie ╚Öi Cercetare Juridic─â ╚Öi cu sprijinul Ambasadelor Germaniei, Marii Britanii, Suediei, Olandei, Israelului ╚Öi Statelor Unite au organizat la Bucure╚Öti în 25 septembrie 2017 a patra edi╚Ťie a conferin╚Ťei na╚Ťionale "Împreun─â împotriva traficiului de persoane".

Reuniunea este cea mai cunoscut─â dezbatere anual─â în materie de criminalitate organizat─â din România destinat─â magistra╚Ťilor, ofi╚Ťerilor de poli╚Ťie, inspectorilor de munc─â ╚Öi func╚Ťionarilor publici din institu╚Ťii publice locale, precum ╚Öi reprezentan╚Ťilor organiza╚Ťiilor neguvernamentale care se implic─â în combaterea fenomenului traficului de persoane.

Detalii despre conferin╚Ť─â, program, vorbitori ╚Öi prezent─ârile lor pot fi gasite aici: https://communication.lpages.co/impreuna-impotriva-traficu…/


Regandim Europa: Un Discurs Social-Democrat - Conferinta Alumnilor FES 2017

Lumea occidentala se confrunta cu cele mai mari provocari de la caderea Zidului Berlinului. 2016 a fost anul referendumului pe tema #Brexit, iar dincolo de Atlantic, unde ultra-conservatorii si grupari de extrema dreapta din America celebreaza alegerea la Casa Alba a miliardarului Donald Trump, valul populist a inregistrat o victorie fara precedent. Pentru prima data de la încheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial elemente fundamentale ale arhitecturii de securitate din Europa sunt puse, în mod deschis, sub semnul întrebarii, iar în America si în Europa nu se mai vorbeste despre doborârea barierelor de orice fel, ci despre ridicarea de ziduri noi.

În tot acest timp, în ciuda dezvaluirilor care au culminat cu scandalul Panama Papers, politica marelui capital, a fluxurilor financiare necontrolabile si necontrolate, a dereglementarii, continua nestingherita. Face aceasta în detrimentul celor care îsi câstiga existenta prin munca, ascunzând de stat profitul obtinut, coborând standarde de via╚Ť─â sau de munc─â, externalizând costuri de productie, punând astfel poveri din ce în ce mai mari pe umerii celor multi. Politicile de austeritate impuse pe continent cu sprijinul fortelor liberale si conservatoare nu au restaurat bunastarea, ci au determinat o cronicizare a saraciei si au creat tensiuni suplimentare în interiorul unei Uniuni Europene aflate în cumpana.

Conferinta Alumnilor FES 2017, care s-a desfasurat in 5-7 mai 2017 la Bucuresti, si-a propus sa discute despre felul în care social-democratia raspunde acestor provocari uriase. Care este mesajul pe care stanga democratica îl transmite propriilor cetateni si lumii întregi? Si ce este de facut mai departe, pentru a nu lasa lumea în seama populistilor si a gândirii neoliberale?


 

  Citi┼úi mai mult în arhiva ┼čtirilor