Friedrich-Ebert-Stiftung
Reprezentanţa în România

Str. Emanoil Porumbaru 21
RO-011421 Bukarest

Tel.: 0040 21 211 09 82/-83
Fax: 0040 21 210 71 91

E-Mail: fes@fes.ro
www.fes.ro

Ne găsiţi şi pe Facebook

 

 

 

Reprezentanţa în România

Actualitate/Ştiri 

Anul 2016 în 16 țări - 16 publicații "Retrospectiva anuală a relațiilor de muncă și a dialogului social"

Publicatiile "Retrospectiva anuală a relațiilor de muncă și a dialogului social" furnizează o analiză a evoluțiilor importante în domeniul relațiilor de muncă pentru 16 țări din Europa Centrală și de Est și Europa de Sud-Est, inclusiv România. In anul 2016 unele dintre cel mai des întalnite subiecte din regiune sunt creșterea salariilor, inclusiv a salariilor minime, creșterea condițiilor de muncă precară, lipsa forței de muncă (calificată) în țările baltice și in țările V4, precum și nemulțumirea din majoritatea țărilor cu privire la starea dialogului social tripartit. Raportul de țară pentru România este disponibil aici.


Sagwas.net („SpuneCeva.net”) prezintă situația din România

sagwas.net, un portal online de dezbatere a evenimentelor de actualitate politică, inițiat de Forum Berlin al Fundației Friedrich Ebert Germania, este interesat de situația din România. Interviul acordat de către reprezentantul Fundatiei Friedrich Ebert în Romania poate fi găsit aici. sagwas.net se adresează bloggerilor, politicienilor, jurnaliștilor și celor care activează în domeniul culturii.


Internationale Politik und Gesellschaft (IPG) în engleză: interviuri, comentarii și platformă de dezbatere

FES oferă o nouă platformă de dezbatere pe teme de politică internațională și europenă în lumea vorbitoare de limbă engleză. Platforma Internationale Politik und Gesellschaft (IPG) are acum și o ediție în limba engleză. "International Politics and Society" va conține traduceri ale unor texte aparute inițial doar în ediția germană a platformei, dar și texte publicate exclusiv în limba engleză. Pentru a descoperi "International Politics and Society", click aici.


A doua tranziție democratică a României

România are nevoie de o a doua tranziție către democrație se afirmă într-un nou raport al Fundației Friedrich Ebert România. Prima dintre ele a creat noi instituții, în schimb nu a reușit să construiască și o societate solidară. De asemenea, nu s-a depășit situatia în care instituțiile ierarhice să nu fie preferate celor reprezentative, punerile în aplicare ale legii să nu fie preferențiale, iar accentul de schimbare să nu fie pus pe factorii internaționali: http://library.fes.de/pdf-files/id-moe/13080.pdf


  Citiţi mai mult în arhiva ştirilor