FES Office Romania - democratie

Deadline pentru trimiterea aplicatiilor:

1 octombrie 2018, ora 23:59 - pentru primul modul

8 octombrie 2018, ora 23:59 - pentru al doilea modul

Descarcă agenda programului

Înscriere ONLINE

 

 

Contact

Pentru orice detalii legate de program ne puteţi contacta la:

Friedrich-Ebert-Stiftung Romania
Tel: 021 211 09 82 / 83
Fax: 021 210 71 91

Persoana de contact:
Cristian Chiscop
Email: cristian.chiscop [at] fes.ro

 

 

rolex replica watches best replica watches

„Pentru o democrație activă
– împotriva extremismului de dreapta”

Program de formare pentru profesori de istorie
din învățământul gimnazial și liceal

Discursul ultra-naționalist, marcat de xenofobie și intoleranță față de minorități sau imigranți, își face din nou simțită prezența în întreaga Europă. România nu face excepție, în ciuda absenței partidelor sau a liderilor extremiști. Frecvent, fenomenul se bazează pe atitudini și poziții care au caracterizat scena extremei drepte românești din perioada interbelică. În ciuda introducerii unei noi legislații care pedepsește manifestări extreme, discriminarea și discursul instigator la ură, în societate și în clasa politică predomină un sentiment de reținere sau ambivalență față de acest fenomen, care pune în pericol demnitatea umană și democrația. Mai ales în ultimii ani, dezbaterea publică românească nu a fost în măsură abordeze cu rigurozitate această problemă, să combată cu argumente legale și morale atitudini și comportamente de extremă drapta, să recunoască și să condamne cu fermitate greșelile din trecut și să traseze linii clare de demarcație pentru apărarea și consolidarea mainstreamului democratic.

Întrucât formarea tinerilor pentru o societate democratică este influențată deopotrivă de familie și de școală, o mare responsabilitate apasă pe umerii profesorilor care abordează în materiile lor aspecte din istoria modernă și contemporană ce au legătură cu parcursul României spre democrație.

Fundația Friedrich Ebert - România, în parteneriat cu Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel", sprijină formarea continuă în acest domeniu deosebit de sensibil prin organizarea unui program de formare „Pentru o democrație activă – împotriva extremismului de dreapta”, adresat profesorilor de istorie din învățământul gimnazial și liceal:

„Pentru o democrație activă – împotriva extremismului de dreapta”
27-28 octombrie 2018 și 3-4 noiembrie 2018, Sinaia, jud. Prahova

Programul de formare este construit în jurul expoziției cu același titlu, ce prezintă diverse materiale de informare asupra temei extremismului de dreapta, ce pot avea un rol benefic în procesul de învățare în cadrul studiului privind Holocaustul și își demonstrează utilitatea prin propunerea spre dezbatere a unor subiecte actuale din societate. Temele luate în discuție în cadrul programului de formare pot fi consultate aici: agenda programceasuri replica rolex.

Pentru fiecare modul sunt disponibile 30 de locuri. Organizatorii asigură participanților cazarea și masa. Pentru înscrierea în program vă rugăm să accesați formularul online disponibil aici: https://goo.gl/forms/lwS5eqkBURGYzOCr1

Deadline pentru inscrieri: 1 octombrie 2018 (pentru modulul din 27-28 octombrie) / 8 octombrie 2018 (pentru modulul din 3-4 noiembrie).

 

Descarcă agenda programului

Înscriere ONLINE